Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag avgörs framtiden

Nedläggningen stoppades men Sinfoniettans verksamhet krymper

Annons

Västmanlandsmusikens VD Dag Celsing tillbakavisar kritiken som riktats mot honom av Symfs arbets-miljöombud.

Västerås. I dag ska politikerna säga ja eller nej till för-slaget att krympa orkestermusikernas anställningsrad till 50 procent. Symf hävdar i en skrivelse till Västmanlandsmusikens styrelse att VD föreslår en förändring av verksamheten utan att ha presenterat en Risk- och konsekvensanalys.

Dag Celsing tillbakavisar kritiken.

– Det är inte frågan om vad jag föreslår. Politikernaska fatta beslut om budget och eventuell organisationsförändring. Eventuella synpunkter om budgetförslaget ska därför riktas mot politikerna, inte mot mig, säger Dag Celsing.

Enligt VD har arbets-givaren inte brutit mot MBL.

– Vi inledde MBL-förhandling i november som pågår och har inte begått brott mot MBL. Vi har haft en särskild process då alla medarbetare inbjudits föreslå besparingar och effektiviseringar.

Enligt Celsing presenteras inte siffror i budget som inte är underbyggda (något han kritiserats för).

– Orkesterchef Rickard Gateau är kompetent och det är han som gjort orkesterns budget. Självklart handlar det inte om spekulationer.

– Sänks musikernas anställningsgrad och vi får behålla ett höjt huvudmannabidrag gynnas både orkesterns verksamhet och publiken för att vi har råd med produktionskostnader i form av solister, dirigenter och externa musiker.

Annons