Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I diket med 2,43 promille

Den 65-årige västeråsaren var på väg till Systembolaget i mitten av mars i år – och på vägen dit körde han i diket med 2,43 promille.

Mannen uppgav själv att han festat kvällen innan men samma dag – dikeskörningen skedde vid 17-tiden på Bäckby – bara druckit en halv flaska starköl innan han skulle till Systembolaget för att köpa mer.

Västmanlands tingsrätt konstaterar att 65-åringens uppgifter om den halva ölen inte är sannolik med tanke på den höga alkoholhalten. Rätten konstaterar också att han 2008 också ertappats rattfull.

Rätten anser visserligen att det bästa straffet för att 65-åringen ska komma tillrätta med sitt alkoholmissbruk är skyddstillsyn, men den höga promillehalten och återfallet gör att det inte finns utrymme för skyddstillsyn.

Därför blir mannens straff två månaders fängelse.

I bilen vid dikeskörningen fanns en nästan urdrucken öl och en halvflaska vodka - ölen och spriten förklaras också förverkad av domstolen.