Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I helgen festas det loss i hamnen

Fjortonåriga Nova står på Hamnfestens scen i dag med sin gitarr. Hon kommer att framföra den nya singeln ”Singing in the Rain”.

Annons
Supernova. Fjortonåriga Nova Miller sjunger om att aldrig ge upp.

Nova Miller uppträder än så länge ensam. Hon tycker att det känns mer personligt då. I somras släppte hon sin första singel ”Supernova” som gick in på top 50 på Spotify Viral chart.

Den nya låten beskriver hon som mer upptempo än ”Supernova” men texten är skriven i samma anda. Den handlar om att tro på sig själv. Även när man har en dålig dag kan man sjunga i regnet.

Nova arbetar nära låtskrivarna som co-writer och framför bara sånger som hon känner att hon skulle ha kunnat skriva själv.

– Speciellt vill jag hjälpa unga i min ålder, säger Nova Miller till VLT på mobilen.

Vi når henne under lunchen. Hon går i åttonde klass på Nacka musikskola.

– En nära vän till mig har haft anorexia och håller på att bli frisk och jag vill också hjälpa andra som är i samma situation.

– Ämnen som mobbning och självförtroende är viktiga för unga.

Nova tar varje chans att uppträda. Hon tycker att det är roligt och oroar sig inte för sånt som kan gå fel.

– Jag vet att jag inte är fulländad än. Men jag lär av mina misstag och av folk runtomkring. Det är en process.

Den nya låten ”Singing in the Rain” har inget med filmen med samma namn att göra, annat än att det är Novas favoritfilm. Det är hennes manager som skrivit låten. Nova blandar eget material och covers under sitt uppträdande.

Andra artister som medverkar på Hamnfesten i dag är Jan Johansen och Rytterne Röj. Publiken bjuds även på Flyboarduppvisning.

Annons