Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I stället för den äckliga disktrasan

En disktrasa kan vara äcklig och det vore trevligt att slippa ta i den. Så tänkte ungdomarna i UF-företaget Wipe it som har tagit fram en ny produkt för att torka av köksbänkar och bord.

Annons

 – Många tycker att den vanliga disktrasan är äcklig och sprider bakterier. Vi ville skapa en produkt där man inte behöver nudda trasan, säger Alexander Karlsson.

– Dessutom ser den mycket trevligare ut, i aluminium och ek som passar i de flesta kök, säger Martin Asplund.

De går andra året på ABB Industrigymnasium och har tillsammans med Josefine Noresson, Isabella Zelaya och Cornelia Backlund startat UF-företaget Wipe it, som en del i utbildningen.

Produkten de hoppas ska ersätta den vanliga disk- trasan påminner om en whitebordsudd. En kloss av oljad ek med kardborrefäste för en mikrofiberduk.

Klossen kommer med en aluminiumlåda som har ett skrapgaller. Mikro- duken blöts, dras lagom torr mot gallret och sedan kan bänken torkas. Brödsmulor föses ner i aluminiumlådan.

De har låtit ta fram 20 stycken, sålt en del och har planer på att beställa fler. De tar 300 kronor, men om det blir större serier kan priset sänkas. I maj ska UF-företaget avvecklas.

– Eller ombildar vi det till ett vanligt företag och kör vidare.

Mer info hittar du på wipeituf.se.