Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ica-handlare: "Det är en bluff"

En kund köpte julskinka från en Ica-butik i december som hon tyckte var för salt. Kunden frågade varför på vad hon trodde var butikens Facebook-sida, men fick ett märkligt svar.

I december köpte en kvinna en julskinka från en Ica-butik som levererades från Nibble gårdsgris i Västerås. Hon kontaktade uppfödaren, eftersom hon tyckte att skinkan var för salt.

- Jag svarade att hon självklart skulle kompenseras, säger Sven-Erik Johansson på Nibble gårdsgris.

Kvinnan frågade också på en Facebook-sida som utgav sig för att heta "Icas kundtjänst". Hon frågade vad det salta berodde på och fick till svar att grisarna matats med chips och jordnötter.

- Det är ju en bluff. Vi skulle aldrig svara våra kunder på det sättet. Vi är ett seriöst företag med seriösa leverantörer, säger Lennart Holmgren, handlare på Ica Maxi Hälla.

Sven-Erik Johansson är upprörd över att svaret spridit sig och menar på att deras grisar får bra mat.

- Man blir ledsen när man får höra det här. Man vet inte om man vill driva verksamhet längre om folk tror att vi skulle ge chips till våra grisar. Vi ger dem korn, havre, vete, ärtor och åkerbönor som vi odlar själva. De får också mineraler och vitaminer, säger han.

Orsaken till att skinkan blivit salt beror på att skinkan styckas upp i flera delar och att fel mängd saltlösning pressats in i den.

- Jag har försökt förklara detta för kunden och det är totalt sju personer som hört av sig.

Alla kommer givetvis att kompenseras för det här, säger Sven-Erik Johansson.

När VLT:s reporter söker efter Facebook-sidan, finns den inte kvar eller har bytt namn.