Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ida ser fram emot camping mitt i Stockholm

Via en liten annons i VLT sökte Ida Hansson tält och en sovsäck. Hon planerade att delta i en manifestation som pågått i Stockholm sedan oktober. Nu är hon där.

Ida fick ett svar på sin annons, men i stället för tält och sovsäck blev hon sponsrad med 4 000 kronor.

– Ja, av Socialistiskt parti i Köping och efter bara någon dag hade jag pengarna på kontot, säger Ida när VLT träffade henne på stationen i onsdags då hon skulle ta tåget till Stockholm för att delta ett par månader i Occupy Stockholm.

Det är en internationell proteströrelse, som ”inte vill bli betraktade som ett politiskt parti och inte vill stänga ut människor på grund av politisk färg”. Sedan mitten av oktober har engagerade i rörelsen tältat på Brunkebergstorg i centrala Stockholm, där de bland annat delar ut flygblad och har olika möten.

Vad driver dig till att delta och campa utomhus i ett par månader mitt i vintern?

– Jag har alltid haft starka åsikter och hoppas få lära mig något och utvecklas. De som är där sitter inne med mycket kunskaper. Så hoppas jag att vi kan uppnå något av målen de har, som ekonomisk reform i Sverige.

Ida berättar vidare att hon träffade några av deltagarna i början av december i samband med att hon deltog i en demonstration mot rasförtryck i Stockholm. Hon är politisk engagerad i Ung Vänster, där hon sitter i distriktsstyrelsen.

– Men det här är en separat grej, som jag gör privat. Min stora dröm är att arbeta politiskt och få betalt för det, men just nu hoppas jag komma in på en utbildning till svetsare i april.