Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottsgalan: Här är vinnaren till VLT-priset: "Trodde inte i min fantasi att det var möjligt"

Han var inte på plats när VLT-priset delades ut under Västerås Idrottsgala. Däremot fick publiken se en videohälsning från den frånvarande vinnaren Andreas Bergwall under kvällen.
– Året som gick handlade mycket om mitt VM-guld. Det är klart att det var häftigt att, framför allt på hemmaplan, få ta sitt sjunde.

Se videohälsningen i spelaren nedan:

[+] Se även: Följ vår direktsändning från Idrottsgalan

VSK:s målvaktsklippa Andreas Bergwall vinner VLT-priset 2017. Han spelade en nyckelroll när Sverige tog VM-guld – vilket blev hans sjunde och därmed har han tagit flest i svensk bandyhistoria. Med sina 18 VM-turneringar, 195 landskamper och 117 VM-matcher är hans landslagskarriär nu över.

Motiveringen var följande: Mesta mästarnas meste världsmästare avslutade en rekordlång landslagskarriär på topp – och var turneringens främste målvakt när han vann sitt sjunde VM-guld i bandy.

[+] Se även: Idrottsgalan: Här är kvällens första pristagare: "En person i världen får döma den matchen"

På grund av VSK-matchen mot SAIK, som spelades samtidigt, närvarade han inte i Aros Congress Center under torsdagkvällen. I hans frånvaro fick publiken se en videohälsning från Bergwall:

– Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte kunde vara på plats. Jag tackar för det här priset, det känns fantastiskt häftigt och jag trodde inte i min fantasi att det var möjligt.

[+] Läs även: Idrottsgalan: Hon tog hem Folkets pris 2017

Han fortsätter:

– Året som gick handlade mycket om mitt VM-guld. Det är klart att det var häftigt att, framför allt på hemmaplan, få ta sitt sjunde. Vi åkte ur en kvartsfinal med VSK – det var inte bra. Men vi vann trots allt World Cup, säger 43-åringen.

– VM-guldet är självklart pricken över i:et, så tack så jättemycket.

[+] Se även: Bildextra: Se minglet från Västerås Idrottsgala

Namn: Andreas Bergwall

Ålder: 43

Klubb: VSK Bandy

Sport: Bandy

FAKTA: Alla vinnare från Idrottsgalan Västerås

Årets VLT-priset: Andreas Bergwall, Västerås SK Bandy

Årets Domare: Mohammed Al-Hakim

Årets Ungdomsledare: Åsa Kihlström Hägg, Västerås Basket

Årets Eldsjäl: Monica Forsberg, Friskis & Svetti

Årets Integrationspris: Västerås Brottarklubb

Årets Paraidrottare: Nina Lundberg, Racerunners

Årets Idrottsevenemang: Västerås Brottarklubb, Mälarcupen

Årets Folkets pris: Frida Berggren, VSS