Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Igor satsar på lekyta i väntan på ny butik

En allmän lekyta har öppnat på plan två i Kvarteret Igor. Med det greppet hoppas centrumledningen för gallerian slå två flugor i en smäll: få bort en död yta och locka barnfamiljer.

Sedan matcafét Nancys i påskas slog igen sin verksamhet på plan två i Igorgallerian har utrymmet stått tomt. Men med den nyöppnade lekytan hoppas fastighetsägaren HEA Property partners att ytan ska sjuda av liv igen.

– Vi vill ha en ännu mer välkomnande galleria för våra besökare, här ska man vilja stanna länge, säger Sandra Olofsson, centrumledare för Igorgallerian.

Läs också: Fler matställen ska sätta fart på Igor

Förhoppningen är också att barnfamiljer ska lockas dit i högre utsträckning.

– Vi vill att man ska trivas nere i city. Som förälder vet jag själv att barnen kan behöva ett avbrott så att man kan fortsätta uträtta sina ärenden igen sen, säger Sandra Olofsson.

Läs också: Ännu en butik stänger i Igor - nu slår leksaksbutiken igen

Men lekytan är ingen permanent lösning, enligt Sandra Olofsson. På sikt hoppas HEA Property partners hitta en bra hyresgäst, som passar in i butiksmixen.

– Arbetet med att hitta bra hyresgäster är i full gång. Vi har inte haft problem med att hitta folk som vill etablera sig i huset, men vi vill inte ha in en aktör som inte fungerar, säger hon.

Läs också: Espresso House slår igen

Som exempel på lyckade nyetableringar nämner hon kosmetikkedjan Rituals i bottenplan och ett skrädderi som öppnar inom kort. Dessutom öppnar snart en restaurang i huset, säger Sandra Olofsson.

Läs också: Därför gapar lokaler tomma mitt i city