Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ikea-bomb var falsk

I förmiddags upptäckte personalen på Ikea en misstänkt väska som placerats ut på ett betongfundament på varuhuset. Men bomblarmet visade sig vara falskt.

Varje morgon innan varuhuset öppnar går personalen en kontrollrunda genom lokalerna för att se efter att nödutgångar är fria och lokalerna är i gott skick. Rundan påbörades 10.00.

- Det var vid den rundan som en anställd upptäckte väskan som låg placerad på ett betongfundament alldeles utanför huset. Väskan syntes genom fönstren. Det såg så underligt ut att jag bestämde mig för att ringa polisen, berättar varuhuschefen Freddy Johansson.

Den misstänkta väskan upptäcktes vid klockan 10.30. Väskan låg på den östra sidan av varuhuset. Ingången mot öster stängdes av, liksom parkeringarna åt det hållet (det håll som vetter mot Erikslundsområdet).

- Det är en ren försiktighetsåtgärd att ringa polisen. Jag hoppas verkligen att det inte visar sig vara något allvarligt med det här. Men, det är bättre att vara försiktig, säger Freddy Johansson.

Sedan i slutet av maj har flera mindre bomber exploderat på Ikea-varuhus i Europa, men enligt polisen kan man inte se någon sådan koppling.

- Det finns inget hot som har inkommit, säger Per Strömbäck hos Västmanlandspolisen.

Polisens bombgrupp kom till platsen vid klockan 13.50. Då utökades avspärrningarna till korsningen Hallsta gårdsgata/Krankroksgatan, precis vid varuhuset Nisses och Blomsterlandet.

Knappt tjugo minuter senare tog man dock bort avspärrningarna, rapporterar VLT:s Magnus Östin från Erikslund. Den misstänkta väskan hade vittjas av bombgruppen och visat sig vara bombfri.