Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ikea utrymt igen

Även på fredagen gick ett automatiskt brandlarm inne på Ikea så att hela varuhuset fick tömmas på folk.

I går torsdag utrymdes Ikeas nya varuhus på Erikslund på grund av att ett automatiskt brandlarm utlösts och vid tretiden på fredagseftermiddagen var det dags igen. Den här gången var det ett sprinklerlarm som gick igång.

- En dataröst sade åt oss att lämna byggnaden, säger Christian Gustafsson som befann sig i varuhuset och stod i kassan för att betala när larmet ljöd.

Brandkåren var snabbt på plats och enligt Christian Gustafsson var det mycket folk som vällde ut ur butiken.

- Vi fick meddelande om att alla barn redan var ute och fanns vid en speciell uppsamlingsplats, säger han.

Eftersom larmet inte berodde på någon brand utan på tekniskt fel kunde personal och kunder snart gå in i byggnaden igen.

Torsdagens och fredagens brandlarm är de första sedan varuhuset öppnade. Exakt vad som får larmen att lösas ut ska nu utredas av Ikea.

- Själv tycker jag att det är jättetråkigt. Samtidigt är det bättre att ta det säkra före det osäkra, säger Freddy Johansson, platschef på Ikea Västerås.

Reaktionerna bland kunderna har varit blandade.

- Vissa säger att det känns ju tryggt att utrymningen fungerar. Många blir uppmärksammade på att det finns gott om nödutgångar. Några tycker att det blir lite störande, säger Freddy Johansson.