Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrottssäkra hemmet inför semestern

Semestertider är inbrottstider. Enligt Sveriges Bostadsrätts Centrum, SBC, har lägenhetsinbrotten ökat konstant under det senaste decenniet.

Därför har de sammanställt en lista med åtgärder för att säkra bostadsrätten mot inbrott. Bra lås på såväl fönster som dörrar är en av rekommendationerna. Att låta en granne eller bekant ta hand om posten – så att en överfull brevlåda inte tipsar tjuven om en tom bostad, är en annan. Genom att koppla belysningen till en timer kan man både spara energi och få bostaden att se bebodd ut. En annan fara som SBC lyfter fram är risken för åsknedslag i elektroniska apparater, därför bör man dra ur sladden när man reser bort. Att vrida åt vattenkranarna ordentligt och stänga av vattnet till disk- och tvättmaskinen är även det ett tips för att slippa komma hem till en vattenskadad lägenhet.