Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrottstjuvar fastnade på film – lyckades smita trots stort pådrag med helikopter

Stora polisstyrkor, inklusive polishelikopter, fanns under fredagskvällen på plats i trakterna av Kolbäck och Sörstafors. Anledningen var ett inbrott.

Polisen fick larmet strax före klockan 18.30 på fredagskvällen från ett vaktbolag. Boende i en fastighet mellan Kolbäck och Sörstafors anlitar vaktbolaget och har installerat larm med kameraövervakning.

– Bilderna visar hur tjuvar kröp runt i huset, säger Ivan Åslund, befäl vid Västmanlandspolisens kommunikationscentral.

Eftersom polisen i lokalpolisområdet just nu har en mycket stor förstärkning av kolleger från olika håll med anledning av utredningen om skottlossningen mot en polis i Västerås kunde man också frigöra mycket stora resurser.

– Vi har haft många patruller på plats och vi har också haft hjälp av helikopter, säger Ivan Åslund.

Polisen upprättade vägspärrar på olika platser där man sökt igenom bilar och uppmanat människor att inte plocka upp liftare.

– Vi vet ännu inte exakt vad tjuvarna fått med sig, just nu har vi fullt fokus på att fånga dem med de resurser vi, tack vare att vi har extra resurser, kunnat avsätta, säger Ivan Åslund.

Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning under söndagen samt analysera filmen från fastigheten. Under söndagen kommer det kanske också klarna om något stulits.

Ännu under lördagen har ingen gripits misstänkt för inbrottet.