Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrottsvåg på Nordanby

Minst tre villaägare på Nordanby har haft ovälkommet hembesök under måndagen.

Vid tretiden på måndagseftermiddagen överraskade en villaägare en inbrottstjuv som var i full färd med att ta sig in i bostaden. Tjuven försvann springande från platsen utan att ha fått med sig något från huset. Polis larmades till platsen men tjuven hann komma undan.

Några minuter senare fick polisen in ett nytt samtal om inbrott på Nordanby. En husägare hade kommit hem och upptäckt att det varit inbrott i villan under dagen. Den här gången hade tjuven eller tjuvarna fått med sig bland annat guldsmycken från bostaden.

Senare på måndagen upptäckte ytterligare en Nordanbybo brytmärken på ytterdörren och på ett fönster till sin villa. Inte heller här hade tjuven eller tjuvarna lyckats ta sig in i bostaden.

Polisen tror att det finns ett samband mellan inbrotten och har säkrat spår på samtliga adresser.

- Det har varit ungefär samma tillvägagångssätt vid alla inbrott. Det är ganska amatörmässigt gjort, säger Martina Saghamre vid polisen i Västmanland.