Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Infrastruktur en näringslivsfråga

Bra infrastruktur är en förutsättning för tillväxt. Västerås är ett logistikcentrum som kan växa och utvecklas. Det finns en väl fungerande hamn och en kombiterminal i anslutning till hamnen, flygplats, järnväg, väg och digitala kommunikationer.

Vi vet att det idag finns flaskhalsar, till exempel på E18 och i tågtrafiken till och från Stockholm. Dessa måste åtgärdas samtidigt som all infrastruktur måste fortsätta att utvecklas så att det klarar framtidens krav.

Vi är beredda att satsa och fortsätta att prioritera infrastruktur, precis som vi gjort när det gäller citybanan, E18 och sluss med anslutande farled.

Ett nytt truckstopp är till exempel en viktig nyckel för att utveckla Västerås som transport och logistiknav. Det räcker inte med bara infrastruktur utan det måste också vara fungerande trafik som går och kommer i tid.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel