Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga clownmasker i butikerna inför halloween

Artikel 6 av 9
Clownskräcken
Visa alla artiklar

På Partyland i Västerås blir årets halloween helt utan clownmasker. Och på Leklust finns inga heltäckande masker för vuxna överhuvudtaget.

Enligt Charlotte Lindblad, som är butikschef på Partyland i Västerås är detta årets bästa månad.

– Det är lite som jul för oss. Vi har under de senaste åren märkt att halloween har blivit mer och mer populärt vilket är jättekul. Det är en spännande tid och man kan ha fantastisk roliga fester.

Hon ser att det är speciellt smink som har blivit mer och mer populärt under de senaste åren.

– Det märks att det är fler och fler som testar på att måla sår eller bloda ner sig. Det är roligt för det kräver inte så mycket. Bara lite tålamod.

Hennes bästa tips är att förbereda sig noga inför halloweenfesten.

– Ha en plan. Har du inte sminkat dig innan så kan det vara bra att provsminka en gång och testa så att du tål alla produkter. Och ha kul. Att gå på en halloweenfest ska vara roligt.

Hon berättar även att de under de senaste dagarna plockat bort de clownmasker som tidigare funnits i butiken.

– Det kändes bara rätt att göra det med tanke på det som har hänt.

Får kunderna fortfarande köpa clownmasker hos er?

–Inte som det ser ut just nu. Men det är någonting vi får diskutera om det skulle vara så att någon kund vill ha en clownmask.

Ann-Sofie Nyberg, som är inköpsansvarig på Leklust i Västerås berättar att de redan under förra året valde att ta bort heltäckande masker för vuxna i sin butik. Detta var i samband med händelserna i Trollhättan, då en maskerad man gick till attack med kniv och högg ner fyra personer på en skola.

– Det känns som rätt val nu i och med rapporteringen kring de som klär ut sig som clowner och skrämmer människor. Halloween ska vara något roligt för alla. Figurer som Pennywise, vilket är en clown från skräckfilmen It är inte Halloween för mig.

Hon menar att hon som arbetar i en butik som säljer maskeradkläder har ett ansvar för vad de säljer.

– Vi måste ta vårt ansvar och se till att inte kunna möjliggöra för de människor som beter sig såhär. Därför har vi valt att ta bort alla heltäckande masker för vuxna. Vi kände att det var ett sätt för oss att visa att vi inte tycker att det här är okej, överhuvudtaget.

Se även: VLT:s veteran gör sig redo för halloween