Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga spår efter gängrånare

Polisen står utan misstänkta i de två gängrån som skett på Hammarby och Råby den senaste tiden. Fler vittnen behövs.

Annons

Det första rånet inträffade vid 22-tiden förra onsdagen, då 26-åriga Elizabeth Svahn stoppades av tre ynglingar när hon cyklade hem längs Köpingsvägen efter att slutat sitt jobb.

Ynglingarna, en i 20-års-åldern och två i 15-årsåldern, kallade henne ”svennehora”, rispade henne med kniv och stal hennes väska innan de försvann. Strax därefter greps tre personer, som senare

visade sig vara oskyldiga.

– Nu har vi inga misstänka. Vi tittar efter nya vinklar och försöker se vilka mer som fanns i området när de här greps, säger Leif Flodberg på polisens ungdomsrotel.

– Vi försöker hitta fler vittnen. Det är inte den tid när flest är ute, men det kan till exempel finnas någon som var ute och rastade hunden, säger Leif Flodberg.

Nu i onsdags, vid 2.30 på natten, skedde ett annat gängrån. Denna gång var det en 25-årig man som omringades av fem personer när han klev ur en taxi på Tornsvalegatan. Han misshandlades lindrigt och blev av med 200 kronor.

– I det fallet får vi nu inte tag i den som blev rånad. Jag har pratat med honom på

telefon men sen har han blivit oanträffbar, säger Leif Flodberg.

Vid rånet blev det tumult på platsen, och polisen har uppgifter om att en boende på gatan skrikit att ”nu ska ni vara tysta”.

– Också här söker vi folk som sett eller hört något och vill komma i kontakt med dem, säger Leif Flodberg.

Polisen har ännu inte kopplat ihop de två rånen.

Överensstämmer de signalement ni har från de två rånen med varandra?

– Det kan vara så, men vi utgår inte från det just nu.