Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga spår efter nyckeltjuvarna

Förra fredagen hade Emausskolan och Waldorffskolan påhälsning av tjuvar i sina personalrum. Flera handväskor försvann och till följd av det fick två bestulna inbrott i sina hem.

Ingen har ännu gripits för dessa inbrott och polisen jobbar vidare med fallen.

På Emausskolan var det tre ur personalen som blev bestulna på sina väskor och nycklar ur personalskåpen. En av dem drabbades därefter också av inbrott i bostaden. En drabbades av försök till inbrott men stoppades av att en person var hemma.

En person på Waldorffskolan blev av med både sina bil- och lägenhetsnycklar. Den personen blev både bestulen på bilen och drabbad av lägenhetsinbrott.

Har ni några spår efter gärningsmännen?

– Vi tittar på tillvägagångssätt och på en mängd olika polisiära register och inre span för att komma vidare i utredningen och förhoppningsvis hitta några misstänkta personer, säger Åsa Hedin, informationschef hos polisen.

Om man har drabbats av bostadsinbrott efter att ha blivit bestulen på sina nycklar så är det viktigt att höra av sig till polisen.

Det är inte fler skolor som blivit drabbade av stölder?

– Nej, inte som vi har fått information om, säger Åsa Hedin.

Vad ska man göra om man blir av med sina nycklar?

– Man ser över sin bostad så fort som möjligt, byter lås och kontrollerar vad man eventuellt har blivit av med. Dessvärre är det ofta så att har man blivit av med dyr elektronisk utrustning är en del tjuvar ofta så cyniska att de väntar några månader för då vet de att det finns ny utrustning och så får man en ny påhälsning av tjuvarna. De slår till på nytt och får på så sätt dubbel utrustning, säger Åsa Hedin.

Att ha god kontakt med grannar som kan hålla uppsyn är också ett bra sätt att hålla tjuvarna borta.