Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen gripen för guldstölden

Ingen misstänkt har ännu gripits för guldstölden.

- Personerna, en grupp på fyra personer, är identifierade på en övervakningskamera och nu säkrar vi bevis där vi vet att gruppen har varit. Vi kollar också i närliggande butiker. Guldtjuvarna har även varit ute på Hälla och besökt flera butiker, berättar Per Wiklert på krimjouren i Västerås.

Kvartetten är inte kända av polisen sedan tidigare.

- Den här gruppen kommer utifrån. Förmodligen har de varit på stöldräder i andra städer också. Men det kan vara någon som träffat på dem tidigare och känner igen dem. Vi jobbar förutsättningslöst, fortsätter Per Wiklert.

Enligt krimjouren fortsätter förhören med personal och människor som har vistats i närheten av butikerna och som uppger att de sett personer som uppträtt misstänkt.

Stämmer uppgifter att det är en utländsk liga som opererar här i stan?

- Det vet vi inte ännu. Så är det ofta på sommaren, men det är för tidigt att säga hur det ligger till i just den här fallet.

Minst åtta personer anmälde till polisen att de blivit bestulna under en enda timme i går eftermiddag.

Finns det ett samband mellan de olika stölderna och guldstölden. Kan det vara samma personer som är förövare.

- Det är svårt att säga. Vi är bara i början av utredningen ännu. Men när det gäller Tengströms guld så har vi bildbevis på vilka som är tjuvarna. Det gäller bara att hitta dem. konstaterar Per Wiklert.