Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen gripen för rånet

Ännu under lördagseftermiddagen fanns ingen misstänkt för fredagskvällens pistolrån mot Coop Konsum Surahammar.

- Vi har ett vagt signalement att gå på, säger Jouni Mäkinen vid Västmanlandspolisens krimjour.

Vagheten beror på att rånaren var maskerad:

- Han hade en luva med urklippta hål för ögonen, säger Jouni Mäkinen. Personalen klarade sig fysiskt oskadda, men chockades av att ha en pistol riktad mot sig.

Polisen har varit på plats och säkrat spår efter rånaren som vid 20.40-tiden på fredagskvällen gick in i butiken vid Köpmangatan. Han hotade de båda ur personalen med pistol (eller en mycket naturtrogen pistolattrapp - det går inte att säga eftersom vapnet aldrig avlossades) och rafsade åt sig en summa kontanter ur de båda kassorna.

Exakt hur mycket rånaren kom över är inte känt. En mycket stor polisstyrka genomsökte Surahammars centrala delar efter rånlarmet kom till polisens kännedom, men rånaren kom undan.

Han försvann gående och tycks åtminstone enligt alla preliminära uppgifter ha varit ensam om brottet; ingen flyktbil har synts till.

- Butiken har övervakningskamera och teknikerna har säkrat filmen, säger Jouni Mäkinen. Analysen av filmen är ännu inte klar.

Inga kunder tycks ha funnits i butiken vid tiden för rånet enligt Jouni Mäkinen:

- Men det fanns en kund i butiken innan rånet, vi skulle väldigt gärna vilja höra om den kunden sett eller hört något.

Jouni Mäkinen framhåller att polisen tacksamt tar emot alla tips från folk som fanns i närheten vid tiden för brottet, men också före och efter. Den som har tips att lämna kan ringa polisen på telefonnummer 11414.