Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen gripen förknivskärningen

Vid 15.30-tiden larmades polisen till området kring Hästhovsgatan-Bangatan efter att en man hittats knivskuren.

- En man, född 1971, hittades knivskuren utanför huset nummer 20 i korsningen Bangatan-Hästhovsgatan, säger Jouni Mäkinen vid Västmanlandspolisens krimjour.

Polis och ambulans kallades till platsen. Den knivskurne mannen fördes till Centrallasarettet i ambulans:

- Han har blivit knivhuggen i bröstet och armhålan. Det är rena turen att skadorna inte var dödliga. Han är vid medvetande, men vi har inte kunnat höra honom än, det kanske vi kan göra i morgon, säger Jouni Mäkinen och fortsätter:

- Skadorna är så svåra att vi rubricerar det här som mordförsök.

Inget vittne har ännu, såvitt känt, trätt fram som sett vem som kan ha hållit i kniven. Något motiv har inte heller kommit fram. Polisen spärrade under tisdagseftermiddagen av delar av området kring korsningen Bangatan-Hästhovsgatan där knivskärningen ska ha inträffat. En avspärrning på allmänningen mot järnvägen fanns upprättad, men togs bort. Hundpatrull, tekniker och uniformerad polis har genomsökt området och knackat dörr.

Polisen tar tacksamt emot vittnesuppgifter - telefonnummer 114 14 -  från den som passerat området, korsningen Hästhovsgatan-Bangatan vid 15-15.30-tiden:

- Det kan vara så att man inte tänker så noga på det med tanke på årstiden, att det ligger en man utomhus, säger Jouni Mäkinen och fortsätter:

- Alldeles nyss hörde ett vittne av sig till oss som kört förbi vid tiden för brottet.

Under tisdagskvällen hävde polisen avspärrningarna kring området. Spaningarna efter en misstänks sker på andra sätt.

Polisen hade på onsdagsmorgonen ännu inte någon misstänkt för brottet. De hoppas att de ska kunna höra den knivskurne under dagen och därigenom förenkla letandet efter en misstänkt.