Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen julmust från Guttsta Källa i år

Det blir ingen julmust från bryggeriet i Kolsva i år. Orsak: Ett stort kontrakt på bubbelvatten och en rekordvarm sommar.

Anmäl text- och faktafel

Nyligen kunde BBL/AT berätta att Guttsta källa har skrivit kontrakt med Ica om att tillverka mineralvatten åt matjätten.

Som ett led i detta kommer företaget att trappa ner produktionen av sin egna läsk och i år kommer Kolsvaföretaget inte heller tillverka sin populära julmust, uppger magazin24.se.

– Det är en rad av händelser som har gjort att vi har tagit beslutet att inte tillverka julmusten i år. Dels har vi fått ett stort avtal med Ica. Sedan har den varma sommaren spelat roll i detta. Det var en rätt så extrem sommar som satte oss på prov ganska rejält. Vi lever fortfarande med lite släp i produktionen för att komma i kapp. Därför har vi valt att inte producera julmusten i år. Egentligen är det i linje med att vi trappar ner våra egna märken också, säger bryggeriets platschef Andreas Molin till tidningen.