Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen julmust från Guttsta Källa i år

Det blir ingen julmust från bryggeriet i Kolsva i år. Orsak: Ett stort kontrakt på bubbelvatten och en rekordvarm sommar.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Nyligen kunde BBL/AT berätta att Guttsta källa har skrivit kontrakt med Ica om att tillverka mineralvatten åt matjätten.

Som ett led i detta kommer företaget att trappa ner produktionen av sin egna läsk och i år kommer Kolsvaföretaget inte heller tillverka sin populära julmust, uppger magazin24.se.

– Det är en rad av händelser som har gjort att vi har tagit beslutet att inte tillverka julmusten i år. Dels har vi fått ett stort avtal med Ica. Sedan har den varma sommaren spelat roll i detta. Det var en rätt så extrem sommar som satte oss på prov ganska rejält. Vi lever fortfarande med lite släp i produktionen för att komma i kapp. Därför har vi valt att inte producera julmusten i år. Egentligen är det i linje med att vi trappar ner våra egna märken också, säger bryggeriets platschef Andreas Molin till tidningen.