Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen kristall till förlossningen

Tv 4-programmet ”En unge i minuten” som spelades in på förlossningsavdelningen på Centrallasarettet i Västerås, var nominerad till realityprogramklassen då tv-priset Kristallen delades ut på fredagskvällen.

Men Västeråsprogrammet stupade på mållinjen.

Sigyn ”Sia” Nordquist, barnmorska med 35 år i yrket, var en av profilerna i programmet. Hon följde Kristallengalan hemma i tv-soffan men hänger inte läpp fastän priset uteblev.

- Nej, det gör då ingenting, säger hon.

Hur var det att vara med i ”En unge i minuten”? - Det kändes väldigt roligt. Jag var ju med i vinjetten och stod och var otålig, säger hon.

Innan programmet skulle spelas in var många på avdelningen skeptiska till att medverka.

- Många var rädda att göra bort sig. Men jag tänkte att de som filmar klipper ju och klistrar så det är inget att vara orolig för. Jag tycker det var jätteroligt att programmet gjordes. Vi har en väldig yrkesstolthet och det är ett riktigt teamwork att jobba på förlossningen. Och tänk bara på alla fantastiska par som var med.

Vann klassen för årets realityprogram gjorde i stället ”Rebecca Fiona” i SVT.