Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen linbana från VLT-taket

Den planerade linbanan från toppen av Skrapan till VLT-husets tak blir inte av.

Svensk Fastighetsfond, som äger VLT-byggnaden, har sagt nej.

VLT presenterade i slutet av januari att entreprenören och äventyraren Tony Berglund vill bygga en zipline, ungefär som en linbana.

Människor skulle kunna glida från Skrapans tak över centrum och sedan landa på VLT-huset. Meningen var att linbanan skulle vara klar i början av juni.

Men nu säger Svensk Fastighetsfond nej.

– Om människor skulle landa på VLT-husets tak skulle vi inte kunna ha kontroll på var alla går i huset. VLT arbetar ofta med material som är känsligt för utomstående, och därför säger vi nej till linbanan, säger fastighetschef Tony Andersson vid Svensk Fastighetsfond.

– Vi har tagit beslutet tillsammans med hyresgästen VLT. En annan orsak att vi

säger nej till linbanan är att vi inte skulle få några intäkter från den.

Tony Berglund säger att projektet går vidare trots att man inte får landa på VLT-husets tak.

– Det är ett hinder, men det finns många andra tak i Västerås där linbanan kan landa. Vi ska nu arbeta fram ett pressmeddelande framöver där vi presenterar när linbanan kan starta och var den ska uppföras, säger han, och vill inte svara på ytterligare frågor.

Linda Jonas är pressansvarig för Västerås Co, som är Västerås stads marknadsavdelning och markandsför linbanan på sin hemsida. Hon är förvånad över det nya beskedet om linbanan.

– Jag pratade med Tony Berglund för någon vecka sedan och han sa att projektet pågår. Vi har inte heller fått besked när en linbana kan vara i gång och har inte börjat sälja biljetter än. Men om man inte får använda VLT-husets tak finns säkert en reservplan, säger Linda Jonas.