Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen strejk på Hilton

Fastighetsanställdas förbund drar tillbaka alla stridsåtgärder sedan ett nytt avtal tecknats. Därmed blir det ingen strejk på bland annat  Hilton Food Group i Västerås.

Fastighetsanställdas Förbund har tecknat nytt kollektivavtal med Almega Tjänsteförbunden avseende specialservicearbeten, och i och med det avbryter Fastighets därmed alla varslade stridsåtgärder med omedelbar verkan.

Varslet som skulle ha trätt i kraft den 3 juni klockan 08.00 omfattade Volvo Torslanda, Scania i Oskarshamn, GPs tryckeri i Göteborg, ICA Hilton Västerås och ISS Forsmark.

Den varslade strejken på Ica Hilton Food Group omfattade det arbete som Food Hygien AB skulle utföra på Hilton Food Group.

Det nya avtalet gäller från och med 1 juni i år till och med 31 mars och ger en löneökning med 970 kronor per månad fördelat på 370 kronor från 1 juli i år och 600 kronor den 1 april 2011. Pengarna ska fördelas med hälften generellt och hälften till lokal pott.

Lägstalönerna höjs med 300 kronor 1 juni och 500 kronor 1 april 2011.

Förhandlingarna har pågått under tre månader, stridsåtgärder har varslats om, medlare har varit inkopplade, men till slut kunde parterna komma överens under tisdagskvällen.