Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen telefon på snart tre veckor

Utanför Ramnäs har flera abonnenter varit telefonlösa i över två veckor. Beskeden om när familjer och företag ska få tillbaka den fasta telefonlinjen har varit vaga.

Annons

För två veckor sedan bröt ett åskväder löst över Ramnäs. Det slog ut den fasta telefonförbindelsen till delar av landsbygden runt Norrby.

Längs med linjen finns flera småföretagare som förlorar affärsmässigt på detta, särskilt som mobiltäckningen är väldigt klen.

En av de boende (som vill vara anonym) är mycket frustrerad över kontakterna med Telia och Skanova.

- De skyller på varandra och på entreprenören, och man får olika besked om vad felet kan bero på. De lovade att det skulle åtgärdas inom tre arbetsdagar. Sedan sköts det fram flera gånger, säger han.

- Nu... Ja, jag har resignerat. Jag tror inte ens de har varit här ute och tittat.

På Telias presstjänst hänvisar man vidare till Skanovas presstjänst, som i sin tur hänvisar tillbaka och påpekar att det egentligen är operatörens ansvar... Men en kontroll hos Skanova visar iallafall att det tycks vara kabelfel på grund av åsknedslag som knäckt teleförbindelsen.

- Nu är beskedet att felet ska vara åtgärdat den tolfte augusti, säger Skanovas mediaansvariga Lena Rosell.

Nästan tre veckor utan fast telefon – är det rimligt?

– Nej, jag håller med dig om att det låter mycket.

En förklaring till förseningarna kan vara att blixten slagit ner på ovanligt många håll i landet samtidigt, enligt Lena Rosell. Det försvårar flyttandet av tekniker från en ort till en annan. Mitt i detta ska ju teknikerna också ha semester.

Annons