Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingenjörer jobbar tillsammans för Västerås framtid

Ingenjörer har jobbat tillsammans för att plocka fram idéer som kan utveckla staden. På torsdag kväll redovisas resultaten på slottet.

Annons

Under två dagar jobbar ingenjörer från regionen med frågeställningar som exempelvis vilka outnyttjade möjligheter finns i Västerås, och hur ny teknik, innovation och spetskompetens kan bidra till utvecklingen.

Ingenjörernas så kallade tänktank ska utmynna i två idéer som kan sjösättas lokalt, men de ska även kunna användas i hela landet.

Bakom arrangemanget, Idélandet, står Sveriges ingenjörer.

Torsdag 10 november presenteras hur ingenjörerna tänker kring några framtidsfrågor.

Inför en panel presenteras idéerna. I panelen deltar bland andra Mikael Dahlgren, forskningschef på ABB, och Eva Sahlén, direktör på sociala nämndernas förvaltning, Västerås stad.

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här