Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget åtal för knivskärning

Ingen kommer att åtalas för att ha knivskurit tre män i Surahammar i maj. Åklagaren anser att det inte går att reda ut vad som hände.

Fem män började bråka inne på en restaurang på kvällen den 8 maj. Bråket fortsatte utanför och det hela slutade med att tre av dem blev knivskurna, en mycket svårt.

Senare på natten kunde två personer gripas, 24 och 28 år gamla, misstänkta för knivdådet.

Men trots att polisen har hört de inblandade kan ingen klar bild över händelseförloppet pusslas samman. Detta beroende på att samtliga var ganska onyktra och därför har mycket vaga minnesbilder av vad som hände. Inte heller förhör med andra vittnen har kunnat ge klarhet kring knivskärningen.

– Det är ganska frustrerande, särskilt när det gäller ett så allvarlig brott. I ett fall var rubriceringen till och med mordförsök, säger åklagaren Johan Fahlander, som alltså inte går vidare med den förundersökning som polisen har lämnat över.

– Det är faktiskt ganska märkligt att inte fler uppgifter har kommit fram trots att så många förhör har hållits och att många var i rörelse. Vi vet att det skett, men inte av vem, var eller exakt när.

Den tekniska undersökningen har heller inte gett något resultat. Bland annat hittades en kniv, men den kan inte med säkerhet bindas till händelsen.

– Sammantaget är det alltför vaga uppgifter för att bygga ett åtal. Det får ju inte bli en gissningstävling när man kommer till domstolen.

Vad behövs för att förundersökningen ska öppnas igen?

– Tja, kanske en bra vittnesuppgift eller ett erkännande, säger Johan Fahlander.