Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget EM för Kamensky

En för lång resa och ont om lagkamrater. Det gör att Caroline Kamensky tackar nej till EM i Portugal.

– Det var inget svårt beslut, säger 21-åringen.

I fjol hade Caroline Kamensky stora framgångar i EM, och lyckades bland annat knipa femteplatsen i den individuella hoppningen.

När VLT pratade med Skästaryttaren tidigt i våras hade hon siktet inställt på årets Junior- och Young Riders-EM i Comporta, Portugal, i juli.

Men när den svenska truppen till mästerskapet nu presenterats finns hennes namn inte med.

– Nej, jag har faktiskt valt att tacka nej till EM den här gången. Det känns såklart jättetråkigt att inte kunna åka men det var ändå inget svårt beslut, säger Caroline Kamensky.

Anledningen är att förbundet haft svårt att få ihop något lag till laghoppningen, vilket gör att Caroline Kamensky bara skulle kunna rida den individuella tävlingen.

– Då blir resan alldeles för lång. Hade det inte varit så otroligt långt att åka ner dit så hade det varit skillnad, då hade jag kunnat nöja mig med den individuella. Men den här gången vägde nackdelarna betydligt tyngre än fördelarna, säger hon.

Problemen med att få ihop lag har främst berott på just den anledning som nu stoppar Caroline Kamensky, den långa resan. Som det ser ut nu så är tre ryttare anmälda till EM, junioren Nicolina Savbäck med hästen Voloma, och två young riders, Linn Widmark med Wilson och Malin Lindqvist med Hekla Skovgaard.

– Vi har definitivt tillräckligt duktiga ryttare inom både junior och young rider för att lyckas bra i EM, men precis som jag skräms många av avståndet, säger Kamensky.

Nu blir det istället en satsning mot Falsterbo Horse Show för Kamensky, där hon ska hoppa Jump Club Ungdoms Grand Prix med sin häst Tiesto.