Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Inget som direkt tyder på brott”

Det är ännu oklart vad som hänt den unga kvinna som hittades död i ett skogsparti i Fagersta på torsdagskvällen. Enligt polisen finns det inget som tyder på brott i samband med dödsfallet.

Kvinnan, en 22-åring från trakten, upptäcktes av en privatperson vid sjutiden på torsdagskvällen. När sjukvårdspersonal och polis kom fram till platsen konstaterades att hon var död. Eftersom dödsorsaken är oklar kan polisen inte utesluta mord. Kvinnan ska emellertid inte ha utsatts för något yttre våld som antyder att hon bragts om livet.

- Det finns inget direkt som tyder på brott. Men eftersom vi inte vet vad som hänt inleds rutinmässigt en förundersökning om mord, säger Börje Strömberg, informationschef vid polisen i Västmanland.

Enligt Börje Strömberg fanns det vissa tecken som gjorde den första polispatrullen på plats misstänksam.

- Det fanns märken på henne, men dessa kan lika gärna ha uppkommit genom att hon hamnat på marken, säger Börje Strömberg.

Skogspartiet i östra Fagersta har spärrats av och Fagerstapolisen har genomfört en teknisk undersökning av platsen. Under fredagen genomsöktes området med hundar. 

Kroppen ska nu genomgå en rättsmedicinsk undersökning. Undersökningen väntas vara klar efter helgen.