Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget svar om livsuppehållande vård

Sjukvården måste bli bättre på att dokumentera vilken inställning en svårt sjuk patients närstående har till livsuppehållande behandling.

Det framgår av ett beslut från Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som granskat ett fall med behandlingen av en man från Västerås.

Mannen, som var i 50- årsåldern, fördes till sjukhuset i Västerås med en omfattande hjärtinfarkt. Komplikationer i form av gallblåseinflammation tillstötte, så en större hjärtoperation kunde inte genomföras.

På grund av den svåra hjärtsvikten överfördes mannen till Akademiska sjukhuset i Uppsala där det inträffade ytterligare en komplikation i form av ett sällsynt haveri på viktig medicinsk utrustning.

Mannen försämrades ytterligare i form av cirkulationssvikt och avled.

IVO finner ingen anledning att kritisera något annat än att anhörigas åsikt om livsuppehållande behandling inte dokumenterats.