Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget valfläsk - men köttbullar

 
Val 2010
Visa alla artiklar

Svensk politiks ”grand old lady”, Marit Paulsen, överraskade västeråsarna med köttbullar vid valstugorna på Sigmatorget, Torggatan.

Hon träffade väljare, pratade politik och bjöd på köttbullar, tillagade efter henens eget recept.

Marit Paulsen, som hunnit bli 70 år, sitter i Europaparlamentet för folkpartiet och den församlingen gör inte uppehåll bara för att det är val i Sverige.

– Så jag skolkar en dag, skrattar hon. Jag har lovat att ställa upp i valrörelsen här hemma under tio dagar och hinner med att besöka lika många städer från norr till söder.

Som ingen annan har Marit Paulsen satt ljuset på missförhållanden när det gäller djurhållning i olika delar av Europa. Och det går framåt när det gäller djurskyddsfrågorna. I fredags arrangerades ett seminarium i Stockholm om dessa frågor på hög EU-nivå.

– Det var startskottet på en process som ska förändra lagstiftningen och framför allt öka kontrollen och efterlevnaden, säger Marit Paulsen.

Hon menar att Europas länder ska lära av varandra, och ta det bästa från varje land. Men till syvende och sist ligger ansvaret på de enskilda individerna.

– Den som köper fläskkarré för 29,90 kilot ska inte inbilla sig att den grisen behandlats på ett anständigt sätt, säger hon.