Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingrid Ahlin: Vissa broar saknas ännu

Cristina Husmark Pehrsson skriver så vackert om att bygga broar till ett friskt och aktivt liv. Jag vill bara säga att för många är det inte ens en smal spång att gå på.

Hon skriver också att den nya reformen sätter varje människas behov och stöd och hjälp i centrum. Varför drabbas då så många oskyldiga? Är det så att man får räkna med ”lite spill”? Hur skall den nya reformen kunna fungera då inga dolda fysiska handikapp accepteras och dessa hänvisas till psyk-vården?

De dolda handikap-pen är några som fibromyalgi och elöverkänslighet. När det gäller elöverkänslighet går det allt längre ner i åldrarna. Var finns den bron att gå på?

Man har gett resurser för att korta väntetiderna för de sjuka. Där har tydligen Västmanland blivit utan. Det har också byggts en bro mellan Försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Ingen skall glömmas bort i systemen. Alla skall bli sedda.

Jag anser att det har lagts alldeles för stor press på dem som utför direktiven från ovan. Många har för dålig erfarenhet och utbildning. Dessutom har de alldeles för många klienter att engagera sig i. Det skapar stress, ointresse och opersonlighet.

Omstruktureringen har gått för fort och många får lida i onödan. Det är bara siffran på antalet friskskrivna som gäller. Hur många som tvingas leva av ingenting eller socialbidrag är inte av intresse. I Sala blev 331 friskskrivna under tiden 2006 och tills nu. Jag skulle gärna vilja veta hur många av dessa som verkligen arbetar.

Visst finns det många som utnyttjat systemet men det skall inte gå ut över dem som verkligen är sjuka och behöver hjälp.

Vi behöver läkare som förstår och ser människan framför sig. Det gäller även Försäkringskassans läkare. Alldeles för många människor är hänvisade till medicinering i onödan. Fram för fri friskvård!

Ingrid Ahlin

Skultuna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel