Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inlåst på Återbruket

Frusen ända in i märgen lyckades till slut Tomas Ihrfors ropa på förbipasserande och bli räddad från en natt på återbruket.

- Jag skulle bara förbi en snabb sväng till återbruket på Stenby. Och eftersom det bara skulle bli en snabb sväng tog jag tjejens bil som det bara var en skvätt bensin i, säger Tomas Ihrfors.

Tomas fick inte med sig mobilen. Kompisen som följde med hade en telefon med kontantkort som behövde fyllas på med värde. Ingående sms gick bra att läsa, men inte att skicka.

-  Vi var där åtta minuter i sju. Jag var osäker på om de stängde sju eller åtta, grindarna var öppna så vi åkte in.

De två kompisarna jobbade så snabbt de kunde med att tömma släpet.

- Vi blev lite fundersamma när vi såg en kvinna gå mot grindarna, men vi tänkte att hon säkert bara skulle stänga för nya kunder.

Men båda grindarna var låsta. Ingenstans fanns en lapp med telefonnummer eller några kontaktuppgifter.

- Jag fick panik. Kompisen så åt mig att lugna ned mig, men jag var livrädd. Jag hade planer på att försöka klättra över det över manshöga stängslet kantat av taggtråd ett tag.

Istället ställde sig kompisarna vid grindarna och ropade så att någon skulle höra.

Några personer passerade snabbt och skrämt. Till slut stannade en person som hjälpte till genom att både hitta ett telefonnummer som satt på en lapp på utsidan av grinden och som dessutom lånade ut sin mobil.

- Jag blev runtkoppad ett bra tag, till slut kom en securitasvakt och släppte ut oss.

Tomas Ihrfors har ett utomhusjobb på en bildemontering och åkte till återbruket i jobbarkläderna. Det är han glad över. Trots fyra lager tröjor och rejäl jacka var han och kompisen bottenfrusna efter en timme i minus 21 grader.

- Hade det här hänt en äldre människa vet jag inte hur det slutat. Tänk om vi fått tillbringa natten på återbruket i en iskall bil. Jag är så förbannad.