Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglöf om det felaktiga ryktet: "Vi som tackade nej"

Enligt uppgifter skulle Rebecca Mårtensson ha nobbat Rönnby.Nu tar sportchefen Bo Hägglöf död på de felaktiga ryktena.- Det var vi som tackade nej till Mårtensson, säger han.

Annons

VLT skrev för en dryg månad sedan att Rönnby och Huddinges forward Rebecca Mårtensson, som gjorde en bra debutsäsong i SSL med över 20 mål i grundserien, diskuterade en övergång. Mårtensson har varit på besök i Västerås och träffat klubben.

Enligt uppgifter från flera oberoende källor den senaste veckan skulle Mårtensson ha nobbat Rönnby. Så här säger hon till Innebandymagazinet.se efter att övergången till Kais Mora blev officiell:

- Mora är den klubben som har lika höga ambitioner som jag strävar efter själv, jag brinner för innebandyn och jag tror att jag kan utvecklas som spelare både på och utanför plan i Mora.

De som har Rönnbysympatier kan lätt tro, om man läser citatet flera gånger, att Rönnby inte var en tillräckligt bra klubb för Mårtensson.

Men faktum är att det var Rönnby som tackade nej till Rebecca Mårtenssons tjänster. Sportchefen Bo Hägglöf förtydligar:

- Efter säsongen hörde Rebecca av sig till oss och visade intresse. Efter hennes besök här ville hon skriva på för oss men vi valde att inte gå vidare.

- Man kan inte ta hit en spelare bara för att hon har gjort hyfsat med poäng i ett annat lag. Spelaren måste passa in i laget. Vi kände att vi redan har flera liknande spelare och då finns det inte någon anledning att värva henne om vi inte kan garantera speltid.

Hur ser du annars på lagbygget?

- Vi har en stark trupp och har fått in några bra nya spelare. Men vi är öppna för att plocka in ytterligare någon spelare med hög kvalitet. Det blir max två nyförvärv till.

Mer läsning

Annons