Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmaberg överlägset i derbyt

Malmaberg ryckte i tabellen efter att ha slagit Surahammar på torsdagskvällen.

Annons

Det var ingen jämn match som spelade på torsdagskvällen i innebandyns division 1 södra norrland mellan Malmaberg och Surahammar. 538 åskådare fick se Malmaberg ta kommandot direkt från start och sedan aldrig släppa taget.

Den första perioden var dock mållös, trots att MIK i stort sett anföll i 20 minuter och Surahammar bara backade hem. Att det inte blev mål hade Sura till stor del att tacka sin målvakt Jerry Gester för.

I den andra perioden började sedan målen att komma. Men det var inte spelmässigt överlägsna Malmaberg som gjorde första målet, utan Surahammar genom Yerson Hector. Suraledningen var dock kortvarig. Bara några minuter senare gjorde Mattias Hjalmarsson 1-1, assisterad av torsdagskvällens poängkung, Mikael Lindholm (1+2).

MIK fortsatte sedan att trycka på framåt, och det gav utdelning och i den andra pausen ledde laget med 2-1.

I den tredje perioden var tempot lite lägre, men matchbilden densamma. Surahammar backade hem med hela laget samtidigt som Malmaberg fortsatte att anfalla. 2-1 blev till 3-1, 4-1 och 5-1 innan matchen var över och MIK gjorde ett viktigt ryck i tabellen.

Besvikelsen var påtaglig hos Suraspelarna efteråt och få ville ställa upp på intervjuer. Men målvakten Jerry Gester försökte hålla modet uppe.

- Det är fortfarande långt kvar och vi kan fortfarande gå upp. Det är klart att det är tungt men det är bara att köra vidare, säger han.

I Malmaberg var det helt andra tongångar.

- Så otroligt skönt att vi kan göra det så bra. Nu kommer vi att vinna serien, det kan jag lova, säger anfallaren Fredrik Åhlberg.

Emelie Nilsson

Mer läsning

Annons