Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många borta för Rönnby

Dubbla matcher för regerande mästarinnorna i helgen. Rönnby möter båda bottenlagen Örebro och Karlstad. På förhand två möten som borde generera sex poäng.

Annons

Men en sak oroar Tigers:

– Vi har några spelare sjuka. Mathilda By sjuknade in sent och kan inte spela i helgen. Sen är både Sanna Scheer och Alice Tonneman osäkra, säger tränaren Pelle Alvin.

Addera det till alla skador i Rönnby och ni förstår att truppen är långt ifrån fulltalig.

– Vi var åtta personer på träningen i måndags och sex i onsdags, så vi har inte tränat så bra i veckan. Som tur är var vi tolv på sista träningen innan matchen och då var det bättre fart.

Trots skade- och sjukdomsläget hymlar inte Alvin om målsättningen. Topplaget Rönnby ska vinna båda matcherna.

– Vi vill ha med oss sex poäng från den här helgen, det är inte snack om något annat. Det kommer att lösa sig med laget, vi kommer att ha spelare så det räcker.

Vad vill du se av laget?

– Att vi behåller aggressiviteten och visar att vi vill vinna till 110 procent. Inställningen blir jätteviktig i de här matcherna. Lägger vi ner ett hårt jobb och tar arbetet så tar vi sex poäng.

Båda matcherna spelas på bortaplan. Men Rönnby hinner hem emellan.

– Ja, vi åker hem från Örebro och sover i Västerås. Det blir skönt att komma hem också. Det räcker att vi åker nio på morgonen till Karlstad, säger Alvin.

Mer läsning

Annons