Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rönnby på väg mot SM-finalen

Rönnby är bara en match från SM-final i Globen. Laget slog Falun med 2-1 på bortaplan.
- Skönt men vi tar en match i taget, säger målvaktshjälten Hanna Pettersson.

Annons
Med blick för seger. Rönnbys målvakt Hanna Pettersson var en av de viktigaste kuggarna i segermaskineriet.

Rönnby har skaffat sig ett drömläge att nå ännu en SM-final - i så fall lagets tredje på fem år. Man vann även den andra semifinalen i Falu Kuriren Arena - men det satt hårt inne.

Falun tog ut målvakten i slutet och tryckte på rejält. När klockan stod på 19.34 skickade forwarden Malin Dalbjer i väg ett kanonskott - som tog i Hanna Petterssons högra stolpe.

- Jag hann inte se något av bollen. Jag såg bara att hon fick bollen och sköt, säger hon.

Rönnby kan tacka sin målvakt för segern. Hanna Pettersson visade varför hon är nummer ett i landslaget och svarade för flertalet kvalificerade räddningar.

- Det funkade riktigt bra. Det är min bästa match för säsongen, säger hon. Och hyllade samtidigt lagets försvarsspel.

- Vi kämpade och slet rejält. Skönt att se. Sedan är det väldigt tacksamt att stå i mål när vi spelar så pass bra försvarsspel. Backarna tog bort deras forwards totalt.

Från början såg det ut som att Rönnby skulle vinna ganska enkelt. Laget dominerade fullständigt.

Moa Schilström tryckte in 1-0 i den femte minuten och tre minuter innan periodpausen skickade Anna Sjögren in tvåan i powerplay.

- Vi hade bra kontroll i första men de tryckte på mer i andra och tredje perioden. De hade inget val. De var tvungna att satsa allt framåt. Nu har vi två raka men det blir tufft att vinna i tre raka matcher. Vi tar en match i taget. Det skulle vara skönt om vi fixar det på hemmaplan på måndag. Samtidigt kan den här matchserien också gå till fem matcher.

Hanna Pettersson fick välförtjänt priset som matchens lirare - och hyllades efteråt av den stora Rönnbyklacken.

- Kul att det kom så många och kollade. Det betyder jättemycket. Det blir som en extra utespelare. Man känner stödet och det gör att man orkar ännu mer, säger Pettersson.

Annons