Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rönnbys fiasko på hemmaplan

Här är skrällen som ekar högt i innebandy-Sverige.
Nykomlingen FBC Uppsala vann borta mot svenska mästarna Rönnby.
- Det vill sig inte riktigt, säger lagkaptenen Sanna Scheer efter 2-5-förlusten.

Annons

Efter två tunga nederlag mot Endre och Huddinge hade Rönnby Tigers ett drömläge att hitta tillbaka till vinnarspåret i hemmamatchen mot tabelljumbon Uppsala – men det blev ett rejält magplask.

Rönnby hade dock en 2-0-ledning efter nio minuter då Adina Augustsson och Susanne Riutta satt varsin boll. Men sedan tappade laget allt.

- Med tanke på hur det har sett ut för oss de senaste matcherna så säger det här resultatet en hel del. Vi har problem just nu. Vi fick en bra start men sedan blev det lite för stressat. Man ville för mycket och överarbetade i vissa situationer, säger Sanna Scheer.

Tre förluster i rad. Det måste vara en ovan sits för Rönnbyspelare?

- Ja, det känns verkligen inte bra. Tre raka torsk vill man inte vara med om. Det handlar mycket om självförtroende. Klart att det är tungt att förlora flera matcher i rad.

Om spelet ser ut så här framöver kommer det bli tufft för Rönnby att greja en slutspelsplats. Men Scheer ser optimistiskt på uppgiften.

- Det kommer att bli tajt men jag tror att vi har så mycket mer att ge och det gäller att få fram det. Det handlar bara om hur vi ska hitta det. Det gäller att våga pumpa in mer förtroende i det vi gör så kommer det att bli bättre.

Mer läsning

Annons