Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rönnbys glädjebesked - Pelle Alvin fortsätter

Här är ett glädjebesked för Rönnby Tigers.VLT.se kan avslöja att tränaren Pelle Alvin har skrivit på ett nytt kontrakt.- Han är en av ligans bästa matchcoacher, säger sportchefen Bo Hägglöf.

Annons

Sportchefen Bo Hägglöf berättar att lagbygget snart börjar bli klart men att en eller två spelare ytterligare ska in i truppen. Vem som ska träna laget behöver han dock inte fundera på längre.

Under torsdagen blev det klart att succétränaren Pelle Alvin kör en säsong till.

- Han har signat ett ettårskontrakt och det känns så klart jättebra. Pelle har varit vårt enda huvudspår. Det är viktigt för tryggheten för det är inte bra att byta tränare för ofta. Man ska helst ha samma tränare i två-tre år, säger Hägglöf.

Pelle Alvin tog över Rönnby vintern 2013 efter att Stefan Lindgren hoppat av. På 1,5 säsong har Alvin ett SM-guld, ett SM-brons samt en Champions cuptitel på meritlistan.

- Pelle är en väldigt skicklig tränare. Och jag skulle vilja säga att han är en av de absolut bästa matchcoacherna i SSL. Han har även en fin förmåga att skapa en förtroendeingivande kontakt med alla individer i laget.

Vad ser du att Pelle Alvin kan utveckla mer av laget kommande säsong?

- Rönnby har alltid varit ett bra defensivt lag och där finns det inte så mycket att förbättra. Jag tror att han har goda möjligheter att utveckla vårt offensiva spel. Från att ha mer boll till att bli bättre och mer hotande i avsluten.

- Sedan är jag övertygad om att han kommer att utveckla spelarna ännu mer individuellt.

Mer läsning

Annons