Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rönnbyveteranen gravid: "Jag vågar inte spela mer"

Rönnby Tigers tappar en nyckelspelare mitt under säsongen. Vlt.se kan avslöja att Malin Forslund slutar eftersom hon är gravid
- Det har gått halva tiden och jag vågar inte spela mer, säger hon.

Annons
Malin Forslund.

I fredags avslöjade vlt.se att forwardsstjärnan Helena Lundqvist Cabrera gör comeback i Rönnby. En välkommen förstärkning då laget saknat en naturlig målskytt.

Redan dagen efter kommer ett tungt besked för svenska mästarna.

Den rutinerade centern Malin Forslund, som gjorde två mål i SM-finalen i våras, väljer att inte spela mer den här säsongen.

Forslund är gravid och säger att hon inte vill ta några risker.

- Det har gått halva tiden nu och min tuffa spelstil passar illa med graviditeten. Jag vågar inte ta några risker och därför väljer jag att kliva av. Det känns så klart trist men samtidigt är jag ju väldigt glad över graviditeten. Det här beslutet känns helt rätt, säger Forslund.

Rönnbycentern har inte spelat den senaste månaden. Utåt sett var förklaringen halsont men nu avslöjar alltså Forslund den riktiga orsaken.

- Jag har inte haft ont i halsen på länge, ha ha. Jag hade det någon vecka men sedan har jag inte velat spela mer. Nu är det lika bra att berätta hur det ligger till.

Innebär det här att karriären är över?

- Så långt har jag inte tänkt. Vi får se hur allt blir när bebisen har kommit. Jag vill inte stänga några dörrar angående innebandyn. Det är det roligaste som finns.

Eftersom Malin Forslund slutar kom Helena Lundqvist Cabreras inträde i laget högst lägligt.

- Det blir jättebra med "Lunkan". Hon har en grym vinnarskalle och det känns skönt att hon är tillbaka. Laget behöver en stark personlighet som dessutom är en vass målskytt.

Mer läsning

Annons