Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelat för Sanna

Läkarna avrådde henne från att fortsätta spela innebandy.
Nu berättar Sanna Tuominen om det tuffa beslutet att lägga av.
– Det har varit mentalt jobbigt att spela med ett dåligt knä i fyra år, säger hon.

Annons
Civilklädd. Skador gör att Sanna Tuominen lägger innebandyklubban på hyllan.

Sanna Tuominen har vigt sitt liv åt innebandyn. Hon gjorde sin första säsong i Rönnbys A-lag 1993 och det blev ytterligare 18 säsonger i kvartersklubben.

Nu, vid 32 års ålder, har Sanna Tuominen pensionerat sig. En tredje svår knäskada, på bara fyra år, stoppar den meriterade forwarden från att spela ytterligare ett år.

I samråd med flera olika läkare har Tuominen tagit beslutet att lägga klubban på hyllan.

– Läkarna avrådde mig från att fortsätta. Spelar jag mer kan knät försämras kraftigt och då riskerar jag att drabbas av artros. Man måste ändå vara realistisk så därför blir det inget mer spel. Jag har ändå hållit på med det här i 20 år, säger Sanna Tuominen.

För att sammanfatta Tuominens skadeelände kort: 2008 slet hon av korsbandet, var tillbaka ett år senare och spelade en hel säsong men skadade åter knät hösten 2010 – men kom tillbaka ytterligare en gång.

I träningsmatchen mot Djurgården för 1,5 månad sedan vred hon till knät svårt för tredje gången.

– Nu blev både korsbandet och menisken skadat. Dessutom har det blivit en liten broskskada vilket gör att benen i knät trycks ihop. Det gör väldigt ont och häromdagen låste sig knät när jag satt i skräddarställning. Det var verkligen obehagligt.

Hur har du mått under de här skadefyllda åren?

– Jag har haft problem i fyra år, så klart att det har varit jobbigt. Det är tufft mentalt att spela med ett sargat knä. Nu känns det skönt att jag har tagit det här beslutet. Jag ångrar inget.

– Innebandy är det roligaste som finns och jag har fått uppleva mycket. Nu handlar det först och främst om att komma tillbaka till det vardagliga livet utan smärtor.

Kan du tänka dig att bli tränare i framtiden?

– Det vet jag inte. Så långt har jag inte tänkt. Men jag, Riina (Tuominen) och Hanna (Pettersson) ska vara med och hjälpa till med Länslaget för flickor 15 år i helgen. Det ska bli väldigt roligt.

Mer läsning

Annons