Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffast tänkbara säsongsstart för Rönnby

Rönnby Tigers möter flera tippade topplag i de första omgångarna. Därmed får nye tränaren Stefan Lindgren en extremt tuff start. – Jag är inte orolig, säger han.

Annons
Tufft. Sara Stålberg och hennes lagkamrater får bekänna färg direkt i premiären när svenska mästarna Iksu kommer på besök till Kristiansborgshallen. Foto: Arkiv

22 september smäller det. Då är det seriepremiär för Rönnby Tigers mot Iksu. Därmed får Rönnby tuffast tänkbara start när svenska mästarna kommer på besök. Men faktum är att flera av lagets matcher i början är riktigt tuffa. I omgång två väntar Pixbo på bortaplan, som slog ut Rönnby ur SM-kvartsfinalen i våras. Sedan möter man Endre hemma, följt av Karlstad borta och sedan Djurgården hemma.

– En väldigt tuff öppning. Men jag är inte orolig. Det är lika bra att få känna på hetluften direkt. Men det är klart att man hade önskat sig en lite lugnare start, säger Lindgren.

Med tanke på den svåra starten har Rönnby bokat in flera tuffa träningsmatcher (se faktaruta) för att komma så bra förberett som möjligt.

– Jag vet att Rönnby har matchat igång försiktigt tidigare år och tagit de första seriematcherna lite som träningsmatcher. Träningsmatcherna ska göra att vi får upp tempot snabbt så vi är redo.

Rönnby kan få ett tillskott på backsidan. Caroline Bagge, som spelade i klubben för två år sedan men varit ute och rest, tränar med laget.

– Vi får se hur det blir. Det kan bli ett wild card. Men hon kanske ska flytta till hösten för att studera.

Anders Granlund

Annons