Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIB segrade mot Järfälla

VIB tog sin andra trepoängare för säsongen när Järfälla besegrades med 4–3. Hjälte blev Christian Mattsson som satte segermålet med 1.20 kvar av matchen.

Annons

– Otroligt skön vinst. Det här behövde vi, säger VIB-forwarden.

I och med segern har VIB nu tolv poäng och gick förbi både Umeå och Tyresö i tabellen. VIB har tagit fem poäng på de två senaste matcherna.

– Nu börjar det ljusna. Det ser klart mycket bättre ut nu jämfört med vid samma tidpunkt förra säsongen. Det börjar kännas bättre och bättre och vi hittar mer rätt i spelet, säger Christian Mattsson.

VIB fick en mardrömsstart då Järfälla tog ledningen redan efter 34 sekunder. Gästerna var inte alls med i spelet och tre minuter innan periodvilan ökade hemmalaget på till 2-0, genom Per Kjellgren.

– Jag vet inte riktigt vad vi höll på med. Det var dålig inställning och jag är lite förvånad över att vi startade så passivt. Vi vet att vi är ett bättre lag än Järfälla och det blev kanske lite underskattning i början, säger Mattsson.

VIB gick ner på två femmor inför den andra perioden och efter bara 1.35 hittade Fredrik Rydh målet. VIB kom därefter in mer och mer i spelet.

– Vi hade riktigt många chanser och borde gjort en 3-4 mål i andra, säger Mattsson.

Och Christian Mattsson själv kom i gång på allvar i den sista perioden. Mattsson ordnade nästan på egen hand tre poäng till VIB.

Först kvitterade han på ett frislag, sedan spelade han fram till Alexander Carlströms 3-2 mål och sedan satte han avgörande 4-3 med 1.20 kvar.

– Jag dröjde mig kvar långt upp på deras planhalva och fick ett flippass av Bohlin (Joakim). Jag lyckades vända bort sista backen, drog målvakten och la in bollen med backhand. Ett grymt skönt mål, säger Mattsson.

Mer läsning

Annons