Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

4,5 miljoner kunder väntas förlora elva tv-kanaler i natt: "Inget nytt avtal i sikte"

I natt kan Kanal 5, Kanal 9, Eurosport och åtta andra kanaler försvinna från tv-rutan.
Com Hem/Boxer uppges ha tackat nej till det nya erbjudandet – och det nuvarande avtalet löper ut vid midnatt.
– Det ser sorgligt nog ut som att inget nytt avtal är i sikte, säger Henriette Zeuchner, vd för Discovery Networks Sweden.

Annons

Det nuvarande avtalet mellan ComHem/Boxer och Discovery Networks löper ut vid midnatt den 31 augusti – och parterna är fortfarande oense.

– I måndags skickade vi ett nytt erbjudande till ComHem/Boxer. Och nu, bara timmar innan avtalet löper ut, är allt de kommer tillbaka till oss med i princip bara en önskan om ännu en ny förlängning av förhandlingsperioden. Och de kräver bestämt att betala oss mycket mindre än de gör i dag, säger Henriette Zeuchner i ett pressmeddelande som Discovery Networks Sweden gått ut med under torsdagen.

Om bolagen inte enas kommer alltså 4,5 miljoner kunder till Com Hem/Boxer att förlora elva tv-kanaler under natten mot fredag den 1 september.

Det handlar om Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery ID, Discovery Science och Discovery World.

Det innebär också att många svenskar kan missa VM-kvalmatchen mellan Sverige och Vitryssland den 3 september.

Läs också: Nytt avtalsbråk – på fredag kan elva kanaler försvinna från din tv

– Just nu lägger ComHem/Boxer stor energi på att leka kurragömma med sina kunder – nära hälften av Sveriges befolkning. Och signalerna vi får är att de egentligen inte vill förhandla med oss, så det ser sorgligt nog ut som att inget nytt avtal är i sikte, säger Henriette Zeuchner.

Enligt henne har Discovery Networks krävt en prisökning motsvarade "en kopp kaffe per hushåll och år".

– De vill ha mer betalt för innehåll och vi tycker inte att det är rimligt. Något som är viktigt att poängtera är att om tv-rutan blir svart så är det den femte gången som Discovery släcker ner sina kanaler för svenska tv-operatörer. Så det är ett sätt att pressa oss operatörer att gå med på deras villkor, har Comhems presschef Fredrik Hallstan tidigare sagt till Expressen.

Läs också: Klart: De sänder Östersunds FK:s matcher i Europa Leuage-gruppspelet

Mer läsning

Annons