Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordea flyttar huvudkontor till Finland

I ett pressmeddelande meddelar Nordea att de flyttar sitt huvudkontor till Helsingfors i Finland.
Verksamheten förblir oförändrad på alla nordiska hemmamarknader.

Annons

Nordea flyttar sitt huvudkontor till Helsingfors.

Vid sitt möte den 6 september beslutade styrelsen för Nordea Bank AB att inleda en flytt av moderbolagets säte från Sverige till Finland. Beskedet lämnades i ett pressmeddelande under onsdagseftermiddagen.

– Styrelsens beslut att inleda en flytt av moderbolagets säte till Finland är resultatet av sex månaders noggrann utredning och analys av de konkurrensvillkor och utmaningar som Nordea har att förhålla sig till, säger säger Björn Wahlroos, styrelseordförande i Nordea Bank AB , i pressmeddelandet.

Verksamheten på alla nordiska hemmamarknader förblir oförändrade.

– Vi fortsätter att skapa värde för alla kunder, eftersom vi tänker hålla fast vid samma nordiska verksamhetsmodell som vi har idag. Vi håller helhjärtat fast vid vårt engagemang på alla våra nordiska hemmamarknader, och ser fram emot att fortsätta ta fram starka produkter och lösningar för våra kunder och bidra till samhället och ekonomin i Norden, säger Casper von Koskull, vd och koncernchef för Nordea Bank AB, i pressmeddelandet.

I pressmeddelandet står det att avsikten är att genomföra flytten av moderbolagets säte i form av en omvänd gränsöverskridande fusion, i vilken Nordea Bank AB införlivas i ett nybildat finskt dotterbolag. Planen är att genomföra fusionen under andra halvåret 2018.

Mer läsning

Annons