Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor razzia mot 50 misstänkta nätpedofiler i Sverige

En historiskt stor nationell razzia genomfördes idag mot misstänkta nätpedofiler runt om i Sverige.
Operationen har riktats mot personer som misstänks för att ha haft material med sexuella övergrepp mot barn i sina ägor.

Annons

– Den nationella insatsen är den första större egeninitierade insatsen som genomförs av svensk polis på brottsområdet, säger Johan Grenfors nationell kommenderingschef för insatsen, i ett pressmeddelande.

Insatsen går under namnet ”Operation Bofink”. och innefattar åtgärder mot sammanlagt 50 personer som misstänks för att ha haft material med sexuella övergrepp mot barn i sina ägor.

Sju personer har sedan tidigare gripits eftersom polisen där ansett att risken för egna övergrepp bedömdes som särskilt stor. Några ska bland annat ha haft barn i sin närhet.

Polsien fick i slutet av 2016 en utökad licens för verktyg som underlättar spårning av illegal fildelning av dokumenterade sexuella övergrepp mot barn.

– Noa har kvalitetssäkrat materialet och genomfört spårningar av misstänkta, säger Johan Grenfors.

Samtliga polisregioner i landet har deltagit i den omfattande operationen, men de flesta ärendena har gått till regionerna Stockholm, Väst och Syd, uppger Svenska Dagbladet.

Mer läsning:

Fyra begärs häktade efter razzia mot pedofilring i Mellansverige: "Grova sexuella övergrepp mot barn"

Polisen slog till mot misstänkt pedofilnätverk

Mer läsning

Annons