Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare dömd 19-åring misstänks för sexövergrepp mot barn på skidanläggning

En 19-årig man är häktad på sannolika skäl misstänkt för sexuella övergrepp mot barn. Övergreppen ska ha skett på en skidanläggning i fjällvärlden där mannen säsongsarbetet skriver Aftonbladet.

Annons

Ludmila Pronko, åklagare vid åklagarmyndigheten i Karlstad, berättar för Aftonbladet att två minderåriga barn ska ha utsatts för de misstänka övergreppen i slutet av januari i år.

En 19-årig man är misstänkt för de sexuella övergreppen. Han är tidigare dömd för barnpornografibrott. Han har varit anställd på den skidanläggning i fjällvärlden där de misstänka övergreppen ska ha skett. Enligt åklagaren har mannen inte arbetat med barnpassning eller liknande.

– Det verkar som att mannen sökt upp barnen självmant. Det har inte varit i samband med någon barnpassningsverksamhet. Han har på sin fritid sökt upp barnen, säger Ludmila Pronko till Aftonbladet.

Enligt henne ska föräldrarna ha observerat att något hänt. De har kontaktat personalen som sedan polisanmält.

Anläggningschefen vid den aktuella skidanläggningen bekräftar för Aftonbladet att en av deras säsongsarbetare är misstänkt för brott. Han känner inte till att mannen tidigare var dömd för brott.

Mer läsning

Annons