Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryns skoaffärer i Västerås och Köping tar fram till den 20 december emot vinterskor och kängor för att hjälpa flyktingar i Sverige.

Annons

Det var Fia Stenhäll som arbetar i Ryns skobutik på Erikslund som kom på idén att samla in vinterskor till flyktingar som kommit hit till Sverige.

Skorna kommer att skänkas till den ideella föreningen Tillsammans gör vi skillnad som sedan kommer att dela ut dem till behövande.

– Jag frågade min chef om det fanns något vi kunde göra och jag hade sett på nätet att de skriker efter vinterskor. Vi gjorde ett inlägg på Facebook och nu har vi fått in några par här och några i affären på stan. Jag hoppas det kommer in mycket mer nu efter den här artikeln, säger Fia.

Köper du ett par nya så kan du lämna de gamla i butiken. Eller ta med dig hela familjens gamla urväxta skor och lämna dem i någon av Ryns butiker.

– Det är ett extremt lätt sätt att samla in skor på. Vi började i tisdags och vi har redan fått in fem par. Varje par är ju bara till det bättre, säger Ulf Antman butiksägare till Ryns skor.

Han tycker också det är viktigt att de genom Tillsammans gör vi skillnad har hittat en kanal som kan få ut skorna till de behövande.

– Det är viktigt. Annars hade man nog inte känt sig trygg när man startar en insamling, säger Ulf Antman.

Annons