Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Akademi för idrottsledare

Jag har sedan länge närt en dröm om en Idrottsledarakademi i Västerås.

När jag häromdagen läste att Rönnbys tränare Andreas Harnesk fått anbud från bland annat ett herrlag i SSL väcks min tanke igen. Enligt Andreas är han i dag inne på att han är "lite inne på att jobba med något vid sidan av som utvecklar mig och som kan lyfta mig som tränare". Kan Rönnby/Västerås erbjuda det?

Västerås och Västmanland utvecklar många idrottstalanger och en del av dessa hamnar slutligen i den yttersta eliten. Få kommer dit men de brinner för sporten. Ta Tobias "Bandyzocke" Johnsson som exempel. Han må vara världsmästare på "pappaknack" (ett slags skott han själv uppfunnit) men som spelare är det väl bara runt Hubbovallen han är ikon. Det är som ledare i TB Västerås han skördat ojämförbara framgångar, tillsammans med andra ledare, att bygga upp en livskraftig ungdomsklubb.

Det är min största övertygelse att en ledarakademi som tar tillvara på den enorma idrottskompetens som finns i Västmanland, att utbilda från ungdom till elit, skulle få Västmanland att nämnas med respekt i idrottssammanhang i framtiden.

Kanske kan den ypperliga sportredaktionen på VLT spinna vidare i frågan?

Stefan Nore

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare