Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Åldringshat i coronatider

Jag tillhör den så kallade riskgruppen – personer över 70 år. Sedan tidigt i våras har man från Folkhälsomyndigheten gått ut med instruktioner om att den gruppen måste isoleras för att inte smittas. Deras uppmaningar var nog välmenande men har i stället skapat ett åldringshat.

Vi äldre ska inte besöka köpcentrum, inte mataffärer, inte hårfrisörer, inte apotek med mera. Vi ska inte finnas ute i samhället. Det är vi som smittar.

Jag har hela tiden dåligt samvete när jag måste gå till affären för att handla mat. Jag kryper efter väggarna och försöker göra mig osynlig för att inte vara i vägen, noga med att hålla avstånd. Men vem bryr sig? Man springer bara rakt på och tränger sig före.

För ett par veckor sedan var jag till Ica Maxi på Erikslund och stod vid bröddisken för att med en kaktång plocka åt mig några muffins. Då kommer en kvinna rusande, rycker undan min kundvagn som jag ställt bredvid mig som skydd och börjar plocka bullar med bara händerna. Jag ber henne vänta men hon svarar att hon inte hinner. När jag ber henna att inte komma så nära, svarar hon bara att "jo det måste jag för jag har bråttom", böjer sig fram över mig och väser i mitt öra "och du ska inte vara här".

Jag blev naturligtvis både chockad och ledsen och det var svårt att fortsätta min "köprunda".

Så har det alltså blivit i vårt land.

BME 87

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare